tips på att rengöra persienner

Snabba och essentiella tips för att rengöra horisontella persienner

Om du vill förbättra utseendet och skicket på ditt hus och om du vill blockera solstrålar på alla möjliga sätt, är det tillrådligt att du installerar horisontella persienner av hög kvalitet så snabbt som möjligt. Det rekommenderas dock att du rengör persiennerna regelbundet och att du undviker enorma ansamlingar av damm så mycket du kan. Du kan använda en tunn dammvippa för att ta bort damm från dem och du kan använda högkvalitativa dammsugare för samma ändamål. Den här artikeln kommer att belysa några viktiga tips som du bör följa för att rengöra dem så snabbt som möjligt. Så utan längre förklaring, här kommer viktig information om rengöring av olika typer av material.

Horisontella persienn som är gjorda av tyg eller trämaterial

Om du har horisontella persienner som är gjorda av tyg eller trämaterial, är det lämpligt att du använder kemtvätt. Allt du behöver göra är att rotera dem i en viss riktning och sedan bör du vika dem. Du bör rengöra lamellerna på dessa föremål med en tunn trasa och du bör hålla den här typen av tyg över fingertopparna. Och du bör också pressa dem mellan fingertopparna. Du bör använda denna typ av process för att rengöra både ovansidan och bottendelen på bästa möjliga sätt.

Det rekommenderas också att du använder dammsugare av hög kvalitet tillsammans med borstfäste för detta ändamål. Nästa steg som du bör följa är att rotera dem till en viss sida och du bör försöka stänga dem effektivt. Det är viktigt att du gnuggar i horisontell riktning på dem och att du fortsätter med denna process tills de rengörs ordentligt. Du bör sedan rotera dem till andra sidan och du bör försöka rengöra deras inre del så snabbt som möjligt.

Persienner som är gjorda av aluminium eller plastmaterial

När du använder horisontella persienner som är gjorda av aluminium eller plastmaterial rekommenderas det att du rengör dem i ett stort badkar i ditt tvättrum. Allt du behöver göra är att fylla det med en blandning av varmt vatten och flytande rengöringsmedel. Om de är gamla och smutsiga är det lämpligt att du använder denna typ av rengöringsprocess flera gånger om så  behövs, och tänk på att det också går bra även utan badkar men att det är en lämplig yta att använda om det finns i hemmet.

Rengör persiennerna i badkaret

Nästa steg som du bör följa är att ta bort dem från fönstrets ursprungliga position. För att ta bort dem ordentligt, är det tillrådligt att du först drar i snöret eller anordningen för att hålla dem i uppåtgående riktning och att du effektivt tar ur dem från fönstrets träram. Du bör sedan fylla badkaret med varmt vatten och tillsätta lite tvättmedel i det. Du ska sedan stå över badkaret och hålla i samtliga föremål, och när du har gjort det är nästa steg du bör följa att dra i anordningen och låta dessa föremål falla ner i vattnet på bästa möjliga sätt. Det sista steget som du bör följa är att placera dem på handduken och låta dem torka.

Anlita en bra städfirma i Södertälje för hjälp med rengöringen till ett bra pris!