Städråd

fönsterputsning är en av de städtjänster vi gör i södertälje

Vilka är de populära typerna av städtjänster?

På jakt efter bra pris på städtjänster i Södertälje? För de flesta eller kanske till och med för alla människor är städning av hemmet en nödvändig men tråkig sak att göra. Särskilt om personen är upptagen med arbete och andra aktiviteter. Men att skjuta upp hemstädningen är ingen bra idé, det bör göras regelbundet; annars blir uppgiften bara ännu svårare. Om du inte kan eller vill göra det själv kan du boka städtjänster.

Populära städtjänster

Nedan beskrivs några av de mest populära städtjänsterna som finns tillgängliga idag och deras grundläggande funktioner:

Städtjänster för bostadsrengöring

Denna typ av städtjänst, även känd som hushållsnära städhjälp, är en av de mest populära typerna. I grund och botten handlar det om allmänna hushållsarbeten, plus andra saker som städning, borttagning av skräp och fläckbehandling. Professionella städare desinficerar badrum, kök och toaletter, städar upp vardagsrummet och sovrummen, eliminerar skräp samt dammar, moppar och dammsuger. Om du vill få den här typen av städtjänster sparar du mycket pengar och tid och denna typ av rengöring görs ofta regelbundet efter kundens behov. Det kan ordnas för alla sorters lokaler, vare sig dessa används för bostäder eller i kommersiella syften. Människor kan normalt också boka slutstädningstjänster som är oerhört användbara när man flyttar in eller ut från en fastighet. Kontakta oss för bäst pris på flyttstädning i Södertälje!

Matt-rengöring

De flesta personer har mattor i sina fastigheter men har inte sakkunskap eller färdigheter för att rengöra mattorna på egen hand. Vilket är varför de får använda städföretag till uppgiften. Dessa städare har all nödvändig utrustning och kan ta bort all smuts och damm från mattorna, och man kan också få mattan behandlad på olika sätt beroende på vilken sorts matta man har. Fördelen med att använda ett städföretag är att deras städare är ordentligt utbildade, plus att de äger rätt produkter och maskiner som krävs för att hantera uppgiften.

Ångtvätt

Denna typ av rengöringstjänst innebär en metod som ger fantastiska resultat och kan göra att smutsig möbelklädsel eller mattor ser bättre ut än någonsin. Professionella städare använder en ångtvätt för att behandla vissa områden. Till exempel är en uppvärmd centrifug mycket bra när det kommer till mattrengöring.

Vanligtvis finns det många olika typer av städtjänster; som alla inbegriper olika uppgifter, verktyg och de fokuserar på olika aspekter. Att få ditt hem städat av proffs kommer att spara tid och pengar som du kan investera på någonting annat.

tips på att rengöra uteplatsen

Städa uteplatsen – 8 tips på vårstädning

Det är lätt att negligera uteplatsen och trädgårdar under vinterns kalla månader, men när våren kommer så finns det några saker vi kan göra för att få liv i dessa utrymmen.

Här är några rengöringstips för att få iordning uteplatsen inför våren

Ta bort spindel väv

Att bekämpa spindelväv på uteplatsen är ett evigt pågående krig och antagligen har du hamnat efter under de senaste populära högtiderna. Så kom igång igen denna våren och gör dig av med spindelväven som har samlats på uteplatsen, dina väggar och i skrevor. Inga specialverktyg behövs – det är en superenkel uppgift som bara kräver en dammvippa och en lång käpp eller sopkvast.

Rengör fönster på insidan OCH utsidan

Detta är något som många lätt förbiser men som kan göra en enorm skillnad! Exteriören av dina fönster får ta emot ganska mycket stryk, även i soligare områden där vädret är mildare. Men du kommer bli förvånad över hur mycket smuts, skräp och vatten som lagras på dina fönster.

När det kommer till fönsterputsmedel så är det bäst att hålla det enkelt. En giftfri rengörare och en gammal tidning kan göra underverk! Om du aldrig rengjort glas med en tidning så behöver du bara lita på oss. Tidningspapper hjälper fönsterputsen torka utan några spår på fönstren – vi lovar.

Rengör takrännor från skräp

I områden där det faller lite regn så behöver hemägare sällan oroa sig för hur mycket skräp som samlas i deras takrännor. Det är ändå en bra idé att ta bort löv, pinnar och annat skräp som kan ha samlats under vintern för att undvika problem eller skador på ditt tak.

Organisera ditt garage

Att städa garaget rankar högt bland de saker som hemägare listar som de ”värsta sysslorna”. Men att inkludera ditt garage i din vårstädning betalar sig långt in på sommaren (och ger dig extra parkeringsplats).

Det första steget till att organisera ditt garage är att ta hand om det bit för bit. Dela upp ditt garage i olika segment och attackera varje segment för sig. Skapa högar med saker som du vill sälja, ge bort eller slänga. Var realistisk och ärlig mot dig själv över de saker som du verkligen behöver och de som du klarar dig fint utan!

Kolla din utomhusbelysning

Kolla över din utomhusbelysning och se efter om några lampor blinkar eller behöver bytas ut. Kolla även belysningen i gångar och gränder när du ändå håller på.

Våren är ett perfekt tillfälle att uppgradera din utomhusbelysning så att du är redo för de där varma sommarkvällarna som du kommer spendera på din uteplats!

Tvätta av dina utemöbler på uteplatsen ordentligt

Om du har utemöbler med kuddar, dynor och liknande tillbehör så är det dags att tvätta av dem ordentligt. Många utemöbler låter dig ta av klädseln så du kan slänga in den i tvätten och torktumlaren.

Ta bort dynorna och klädseln och spola sedan av möblerna. Om du har en högtryckstvätt är det absolut bäst att använda den för att verkligen bli av med allt skräp och smuts. Om du inte har det så fungerar det bra med en trädgårdsslang med ett bra munstycke. Spola av möblerna och låt dem torka, därefter är du och din uteplats helt redo för våren och sommaren!

Visa ditt staket lite kärlek

Trästaket utsätts för vädrets makter året runt och ibland behöver de lite kärlek för att återigen kunna se ut som nya. Hitta lösa, skadade eller ruttna plankor och överväg att måla över dem eller applicera medel som skyddar mot vädret. Om det har gått några år sedan du senast tog hand om ditt trästaket så rekommenderar vi att du tar dig tiden att göra det under våren.

Se över om någon utomhusfärg behöver bättras på

Att bättra på färgen på utomhusområden där färgen flagnat eller bleknar är lätt gjort och det förbättrar verkligen ditt hems och uteplatsens utseende. Gå runt ditt hus och gör en lista över de saker som hade behövt bättras på, så som staket, fönsterbleck, fönsterluckor, brevlådor, dörrar etc.

Kontakta ett rekommenderat städföretag i Södertälje om du är i behov utav hjälp med städningen.

anlita en städfirma för att städa ditt kontor billigt

Anlita en städfirma för ditt kontor för att öka produktiviteten

Om du äger ett företag har du förmodligen upptäckt att du måste hyra för att täcka vissa av ditt företags behov. Om du inte har en mycket stor kontorslokal finns det ingen anledning att ha ett städlag på heltid. Att anlita en kommersiell städfirma i Södertälje är inte bara mer effektivt, men det är också mycket prisvärt.

Kommersiella städtjänster ökar produktiviteten

Varje gång produktiviteten minskas därför att en anställd behöver göra andra uppgifter än de var anställda att göra, förlorar ditt företag inkomst. En person är vanligtvis en specialist på sitt område, så att ha en säljsrepresentant skura badrumshandfatet är som att låta pengar blåsa bort i stormen.

Att anlita en städfirma för kommersiella ändamål är ganska lätt eftersom många städföretag erbjuder både bostadspaket och kommersiella paket. Dessa paket innehåller vanligen några standardtjänster som erbjuds till ett paketpris istället för separat.

Anlita en städfirma eftersom du kan spara en del pengar på det

Vissa städföretag erbjuder också tilläggstjänster till sina paket. Standardpaketet kan till exempel omfatta tömmande av papperskorgar, dammsugning, och lätt dammtorkning, men du kanske vill ha ytterdörren tvättad dagligen. Ofta kan företag välja sådana tilläggstjänster till sina standardpaket, ibland även till reducerat pris.

En städfirma ger dig också möjlighet att välja hur ofta du vill få uppgifterna utförda, liksom vilken tid på dagen du vill att de ska komma. Om du bara har ett fåtal anställda och sällan har besök av kunder, då vill du kanske att städlaget kommer två gånger i veckan. Om du däremot har ett företag som anställer runt tjugo personer kommer du troligtvis att vilja få städningen gjord dagligen för att inte ha en ostädad arbetsplats.

Vilka städrutiner behövs för städ av kontoret?

Ett städlag du anlitat kan komma och städa efter kontorstid för att inte störa din dagliga affärsverksamhet. Du vill säkert inte ha en dammsugare påslagen när en kund kommer in på kontoret. Kontraktet mellan ditt företag och städfirman bör räkna upp vilka uppgifter som ska utföras, liksom ange hur ofta de ska göras.

Att anlita en städfirma för ditt kontor kan ge dina anställda tid att göra de jobb de var anställda att göra. Om du har en anställd som är upptagen med att torka smutsig disk när de kunde sälja din produkt kastar du bort pengar. Att ha ett städlag som kommer och tar hand om denna typ av behov ger ditt företag möjlighet att fungera optimalt.

Välj rätt soppåsar för att hålla rent och för enklare sophantering

Skräp och sopor är en väsentlig del av ett rent och funktionellt utrymme. Medan papperskorgar är nödvändiga anordningar för att hjälpa till med att organisera skräp, kan soppåsen hjälpa till att upprätthålla behållarens livslängd och rummets övergripande hygien. Trots allt kan soppåsar fästa över lite allt möjligt, vilket ger ett genomskinligt skydd som hjälper till att hålla alla sopor på en och samma plats. Soppåsen gör det enklare att slänga skräpet i en container eftersom det bara är att knyta ihop påsen och slänga, använder man dessutom inte en påse ökar rester i papperskorgen och bidrar till onödigt städ och kladdigt avfall.

Soppåsar håller utrymmet rent

Fördelarna med att använda sopsäckar är uppenbara. Soppåsar underlättar när man ska slänga soporna i containern utan soppåsarna förhindrar lukt och skyddar papperskorgen från skador och smuts. Det är alltså självklart att soppåsar gör väldigt stor skillnad och kan användas på alla möjliga papperskorgar. Men när du väljer soppåsar gäller det att leta efter rätt, här är några tänkvärda saker och faktorer:

välj rätt sopåsar, avfallssäckar samt sopsäckar för din sophantering

Den första viktiga faktorn du bör se över är storleken på påsen. Eftersom inte alla papperskorgar är gjorda med samma dimensioner, så är det logiskt att soppåsar finns i olika dimensioner också. För mindre skräpbehov är det möjligt att köpa påsar och papperskorgar som rymmer mellan åtta och tio liter, lite mindre men mycket smidigare. I den högre delen finns det också soptunnor som kan rymma upp till tvåhundrafyrtio liter. Större papperskorgar tillsammans med större soppåsar rymmer mer och är perfekta att använda i högtrafikerade områden, till exempel kök eller offentliga utrymmen där skräpbehovet är större. I allmänhet är det bäst att överväga volymen av soptunnan i fråga innan du väljer rätt storlek på soppåsen.

En annan vanlig faktor vid val av avfallspåsar är styrkan på påsarna. Den stora majoriteten av soppåsar är tillverkade av plast. Plastpåsar föredras ofta av många på grund av materialets natur, den tunna plasten bidrar till att man lätt samlar alla möjliga typer av skräp. Alla soppåsar är inte av samma kvalité. Lätta plastpåsar kan vara bra för lågtrafikområden där avfallet för det mesta är pappersavfall, medan tjockare påsar är ofta ett bättre alternativ för större mängder avfall och eventuellt matavfall eftersom tjockare påsar tål lite mer. Märkespåsar är också mer benägna att ge högre kvalitet.

När du köper sopsäckar är det användbart att veta hur man hittar de absolut bästa erbjudandena. För att minska kostnaderna är det lämpligt att köpa från grossisthandlare. En grossist kan erbjuda rabatterade priser, vilket gör det möjligt att få påsar av hög kvalitet till en bråkdel av kostnaden. Till exempel kan dyra papperspåsar överstiga den tighta budgeten om du handlar i en butik, men hos en grossisthandlare så kan de erbjuda samma papperspåsar till ett överkomligt pris.

Sammantaget är soppåsar avgörande för hemmet eller arbetsytan. Genom att se till att soppåsar alltid finns på lagret är det enkelt att säkerställa ett rent, luktfritt och hygieniskt utrymme.

– Städpersonalen på Flyttstädning Södertälje